Muziek voor en door de stad

Muziek voor en door de stad

Muzikale ontmoetingen

Muzikale ontmoetingen

in de wijk en in de klas
Doe mee

Doe mee

en ervaar de kracht van muziek

Troubadours van Schiedam

Muziek voor en door schiedammers

Troubadours van Schiedam is een mix van 'oude' en 'nieuwe' Schiedammers met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Wat ons verbindt, is de stad Schiedam als thuisbasis én onze liefde voor muziek. Een liefde die we graag overbrengen op onze stadgenoten: in de wijken, op scholen of op andere plekken waar bewoners samenkomen. 

Troubadours van Schiedam neemt je mee op een ontdekkingsreis langs bekende en onbekende muziek uit alle stromingen, tijden en windstreken. Reis je met ons mee?

Troubadours in de wijk

Samen met wijkgenoten muziek maken is ontspannend en leuk én het levert je nieuwe contacten op. In ons project ‘Klanken van Schiedam’ staat de wijk Oost ruim een jaar lang bol van de muzikale ontmoetingen – op straat en in het wijkhuis. Daarnaast bieden we lessenseries aan voor alle Schiedammers. Schiedam maakt muziek, zingt en swingt! Doe je mee?

Troubadours in de klas

Muziek Hoe word je eigenlijk muzikant en hoe ziet je leven er dan uit? De troubadours komen graag naar de klas om daar alles over te vertellen. En het blijft niet bij luisteren, want vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het componeren van een song. Een superleuke en leerzame manier om creativiteit en zelfexpressie te ontwikkelen!

Muzikale ontmoeting met AST.H.ER

Van zingen word je blij en als je het samen met anderen doet, wordt dat plezier nog eens verdubbeld. In deze muzikale ontmoeting vertelt zangeres en troubadour Asther hoe zingen haar kracht en energie geeft, en brengt ze je de basistechnieken van het zingen bij. Van de juiste lichaamshouding en ademhaling tot hoe je toon kunt houden. 

We hebben het al vaker gezegd: iedereen kan zingen! Kom dus vooral gezellig meedoen. De muzikale ontmoeting is er voor jong en oud, voor nachtegaaltjes, voor kraaien én voor kleine vogeltjes. Je bent vanaf 14.00 uur welkom voor koffie, thee en wat lekkers. Het programma begint om 14.30 uur. 

Evenement-informatie

Startdatum zaterdag 12 augustus 2023
Aantal beschikbare plekken 25
Locatie Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79
Categorieën Muzikale ontmoeting, Klanken van Schiedam

Inschrijving gesloten

Volg ons

Troubadours van Schiedam is een initiatief van Stichting Fu Den Sani