Muziek voor en door de stad

Muziek voor en door de stad

Muzikale ontmoetingen

Muzikale ontmoetingen

in de wijk en in de klas
Doe mee

Doe mee

en ervaar de kracht van muziek

Troubadours van Schiedam

Muziek voor en door schiedammers

Troubadours van Schiedam is een mix van 'oude' en 'nieuwe' Schiedammers met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Wat ons verbindt, is de stad Schiedam als thuisbasis én onze liefde voor muziek. Een liefde die we graag overbrengen op onze stadgenoten: in de wijken, op scholen of op andere plekken waar bewoners samenkomen. 

Troubadours van Schiedam neemt je mee op een ontdekkingsreis langs bekende en onbekende muziek uit alle stromingen, tijden en windstreken. Reis je met ons mee?

Troubadours in de wijk

Samen met wijkgenoten muziek maken is ontspannend en leuk én het levert je nieuwe contacten op. In ons project ‘Klanken van Schiedam’ staat de wijk Oost ruim een jaar lang bol van de muzikale ontmoetingen – op straat en in het wijkhuis. Daarnaast bieden we lessenseries aan voor alle Schiedammers. Schiedam maakt muziek, zingt en swingt! Doe je mee?

Troubadours in de klas

Muziek Hoe word je eigenlijk muzikant en hoe ziet je leven er dan uit? De troubadours komen graag naar de klas om daar alles over te vertellen. En het blijft niet bij luisteren, want vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het componeren van een song. Een superleuke en leerzame manier om creativiteit en zelfexpressie te ontwikkelen!

Muzikale ontmoeting: Lied van Oost (deel 1)

Muzikale ontmoeting: Lied van Oost (deel 1)
Een lied over Oost... Hoe zou dat moeten klinken? En welke woorden passen daarbij? In de muzikale ontmoeting van zaterdag 14 oktober gaan we samen met troubadour Marcel Nieuwland - die, anders dan zijn naam doet vermoeden, toch echt al 25 jaar in Oost woont! - op zoek naar wat de wijk en haar bewoners uniek maakt. Dat vertalen we naar een opzetje voor de tekst. Ook leren we de eerste twee gitaarakkoorden voor de coupletten van het lied.
 
Tijdens de volgende muzikale ontmoeting op zaterdag 11 november komt troubadour Menno Gootjes, ook een Oosterling, om het 'lied van Oost' verder af te maken. Dan schrijven we de definitieve tekst, worden het ritme en het refrein toegevoegd en komt alles samen in een gezamenlijk optreden.
 
Dit is jé kans om je wijk een serenade te brengen, of juist om wat je niet leuk vindt van je af te zingen. Je kunt je in één keer voor beide middagen aanmelden, of per keer. De muzikale ontmoetingen zijn gratis voor alle bewoners van Oost.

Evenement-informatie

Startdatum zaterdag 14 oktober 2023
Aantal beschikbare plekken 25
Locatie Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79
Categorieën Muzikale ontmoeting, Klanken van Schiedam

Inschrijving gesloten

Volg ons

Troubadours van Schiedam is een initiatief van Stichting Fu Den Sani