Muziek voor en door de stad

Muziek voor en door de stad

Muzikale ontmoetingen

Muzikale ontmoetingen

in de wijk en in de klas
Doe mee

Doe mee

en ervaar de kracht van muziek

Troubadours van Schiedam

Muziek voor en door schiedammers

Troubadours van Schiedam is een mix van 'oude' en 'nieuwe' Schiedammers met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Wat ons verbindt, is de stad Schiedam als thuisbasis én onze liefde voor muziek. Een liefde die we graag overbrengen op onze stadgenoten: in de wijken, op scholen of op andere plekken waar bewoners samenkomen. 

Troubadours van Schiedam neemt je mee op een ontdekkingsreis langs bekende en onbekende muziek uit alle stromingen, tijden en windstreken. Reis je met ons mee?

Troubadours in de wijk

Samen met wijkgenoten muziek maken is ontspannend en leuk én het levert je nieuwe contacten op. In ons project ‘Klanken van Schiedam’ staat de wijk Oost ruim een jaar lang bol van de muzikale ontmoetingen – op straat en in het wijkhuis. Daarnaast bieden we lessenseries aan voor alle Schiedammers. Schiedam maakt muziek, zingt en swingt! Doe je mee?

Troubadours in de klas

Muziek Hoe word je eigenlijk muzikant en hoe ziet je leven er dan uit? De troubadours komen graag naar de klas om daar alles over te vertellen. En het blijft niet bij luisteren, want vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het componeren van een song. Een superleuke en leerzame manier om creativiteit en zelfexpressie te ontwikkelen!

Mijn Klanken van Schiedam (groep 2 - les 8)

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en droom je ervan om je eigen rap te schrijven of een vette beat te mixen? Meld je dan snel aan voor de lessenserie 'Mijn klanken van Schiedam'. DJ Pyron en MC Excellent, twee grote namen uit de muziekscene, gaan je er alles over leren. Na tien weken presenteer je het eindresultaat aan je familie en vrienden.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!
De data van de lessen zijn (onder voorbehoud):

  • Woensdag 17 mei 2023
  • Woensdag 24 mei 2023
  • Woensdag 31 mei 2023
  • Woensdag 7 juni 2023
  • Woensdag 14 juni 2023
  • Woensdag 21 juni 2023
  • Woensdag 28 juni 2023
  • Woensdag 5 juli 2023
  • De laatste twee lesdata zijn nog niet bekend

Evenement-informatie

Startdatum woensdag 05 juli 2023
Aantal beschikbare plekken 12
Locatie Wijkhuis Oost, Boerhaavelaan 79
Categorieën Lessenserie

Inschrijving gesloten

Volg ons

Contact

Troubadours van Schiedam is een initiatief van Stichting Fu Den Sani